Bij de Kungfu Stichting School van de Tijger gaat het om drie lagen:
- Persoonlijkheidsontwikkeling
- Lichamelijke ontwikkeling
- Sociale ontwikkeling
Deze drie zijn vooral op jonge leeftijd erg belangrijk. Door een veranderende maatschappij, maar ook door dat nieuwe generaties zich sneller ontwikkelen, komen kinderen zichzelf snel tegen. Beeldvorming van zichzelf en wat ze kunnen is daarbij erg belangrijk. Sommige kinderen hebben een duidelijk beeld van wat ze kunnen, maar hebben ruimte en sturing nodig om daar structuur in te brengen waardoor ze iets met hun vaardigheden kunnen. Andere kinderen zijn mentaal voor, maar missen de aansluiting bij wat ze kunnen. Soms door onvoorziene omstandigheden is deze aansluiting nog niet ontwikkeld. Voor al die kinderen en alles wat er tussen in zit, zeg maar van Yin tot Yang, zorgen we voor een goede ontwikkeling van mentale weerbaarheid, zelfbeeld en zelfkennis.
Wat veel ouders weten, is dat lichamelijke beweging belangrijk is voor kinderen. Het zorgt voor een gezond lichaam, het zorgt voor activiteit anders dan voor de tv of computer. Maar nog belangrijker, het zorgt voor beheersing van datgene waar de kinderen het verder in het leven mee moeten: hun eigen lichaam. Ontwikkeling is niet alleen kennis, maar ook het stimuleren van spieren, zenuwen en alles aan elkaar gekoppeld, reactiesnelheid en lichamelijke weerbaarheid.
Kungfu is een individuele sport. Je traint het voor de ontwikkeling van jezelf. Binnen onze door de stichting gegeven lessen, is het echter essentieel dat kinderen ook samen leren te ontwikkelen. Immers, dat is wat de maatschappij buiten de school ook is: een samenleving. Kinderen leren elkaar respecteren. Door samen te trainen, leren ze van elkaar, helpen elkaar en ontwikkelen daarmee een bewustzijn van zichzelf ten opzichte van anderen en andersom. Dit zowel in persoonlijk opzicht, als in lichamelijk opzicht.
Mocht u geïnteresseerd zijn of onze lessen ook iets voor uw kind(eren) is, neem contact op voor een gratis en vrijblijvende proefles en we zien u graag eens bij de les (kijk hiervoor bij het rooster voor proeflesdagen).