De School van de Tijger biedt kungfu lessen voor alle leeftijden. De lessen zijn gericht op het verbeteren van de fysieke gezondheid en conditie, maar ook op het bieden van een andere kijk op hoe met elkaar om te gaan.

Kungfu is een ontwikkeling die iedereen voor zichzelf doet, maar niet alleen. De training doe je samen, met de leraar, maar vooral ook met de andere leerlingen. We werken samen om onszelf te verbeteren.

Tijdens de les werken we langs een vast programma. Niet zoals vroeger in Shaolin, maar wel met dezelfde kennis en methodes. We richten ons op lenigheid, conditie en kracht. Maar daarnaast moet de geest flexibel worden, om nieuwe vaardigheden op te nemen.

Binnen onze school werken we niet banden in gradatie. Zoals in China werd gezegd over riemen en sjerpen: Die zijn alleen om je broek op te houden.

Omdat iedereen samen aan verbetering werkt, moet men eerlijk tegen zichzelf en tegen elkaar. Daarom is het ook belangrijk om elkaar als gelijke te zien in het leren. Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde kennis en vaardigheid, daarom helpen degenen die meer weten,  degenen die het nog niet weten.