Traditioneel Kungfu betekent historie. Historie van veel dingen, niet alleen de technieken van de Hung Gar Kungfu. Er zit een rijke historie aan Hung Gar en niet in de minste plaats waar het vandaan komt. Hung Gar of Hung Kuen is een van de overgebleven onderdelen uit de Zuidelijke Shaolin Tempel. De stijl moest door politieke perikelen ondergronds en heeft hierdoor niet meer de naam ‘Shaolin kungfu’, maar Hung Gar (Hung Familie kungfu) gekregen. Het is hierom vernoemd naar Hung hei Gwoon (let op, de achternaam wordt in China als eerste genoemd. Het is dus niet van Wong fei Hung afkomstig).Dit is echter geen echte naam, maar een fictieve die verwijst naar de eerste Ming Keizer. De Rode generaals (Hung/Hong betekent rood) hielden de stijl in ere en gebruikte hem in hun strijd tegen de Ching Dynastie.

Lam Sai Wing was de belangrijkste leerling van Wong fei Hung.  Wong fei Hung is een van de volkshelden van China. Vooral om zijn invloed op de Boxersopstand.

Via Lam Cho, Chiu Kao en grootmeester Chiu Chi Ling, is de kunst van Hung Gar Kungfu naar Nederland gekomen. Sifu Klaas Padberg Evenboer heeft gezorgd dat de stijl vanuit zijn school inmiddels verspreid is naar diverse andere scholen.

Er is een lang dispuut gaande omtrent de erflijn vanaf Lam sai Wing naar ons. Onze Grootmeester Chiu Chi Ling, die Hung Gar van zijn vader Chiu Kao heeft geleerd, zou abusievelijk hebben vermeld dat zijn ouders van Lam sai Wing direct hebben geleerd (Volgens de Lam familie heeft zijn vader Chiu Kao gemeld dat hij eerst bij Wong sai Wing heeft getraind, voor hij bij hen kwam), in plaats van Lam Cho, die een van de hoogste leerlingen (en erfgenaam) van Lam sai Wing was. Dit kan door allerlei redenen zijn (wat vaak in traditionele stijlen gebeurd is, dat door de breuk met een leraar, de leraar plots door de leerling wordt overgeslagen. Maar het kan ook zijn dat het gewoon een misverstand is, zoals gewoon tussen mensen), maar voor de School van de Tijger is het vooral belangrijk te weten dat, net als de Lam Chun Fai familie lijn, de Chiu Chi Ling familie lijn (die daar dus naast staat) wel van de originele lijn van Wong fei Hung en Lam sai Wing afkomstig is. 

Sifu Richard van Ark was een van de hoogste leerlingen bij sifu Padberg en heeft, na jaren training, zijn eigen school ‘De van Ark Academie’ in Zeewolde geopend. Na ook in Enkhuizen een school te hebben gestart, begon sifu Mark de Haan (toen nog geen sifu) meer en meer in de school te helpen (zoals gewoon is in kungfu). Vooral toen de school vanuit Zeewolde naar Lelystad werd verhuisd en sifu Mark inmiddels veel van de stijl eigen had gemaakt, nam hij veelal zaken waar bij lessen en evenementen.

Uiteindelijk is in 2010 de van Ark Academie voor (toen) onbekende tijd gestopt gegaan en is sifu Mark de ‘School van de Tijger’ (met goedkeuring van sifu Richard) begonnen. Dit kwam in eerste instantie vooral omdat er nog leerlingen waren die verder wilden leren, maar uiteindelijk is het ook voor sifu Mark een mogelijkheid om verder te leren. Inmiddels is de school sterk gegroeid en heeft het een kindergroep, jeugdgroep en volwassenengroep.