Vaak is het moeilijk om te beginnen met een verandering. Dit kan door veel dingen komen. We kijken tegen mogelijke gevolgen op, maar vaker nog komt het doordat we niet precies weten waar we moeten beginnen met veranderen.

Er zijn legio aan ‘guru’s’ die kunnen vertellen dat het ‘doen doen doen’ is, of dat je het langzaam aan moet doen, of dat je je ‘mindset’ eerst moet veranderen. Het erge is….ze hebben allemaal gelijk. Maar helaas zijn er net zoveel mensen die willen veranderen, als dat er guru’s zijn en die mensen werken allemaal anders in hun hoofd en zenuwstelsel. En daarbij, de ene verandering is de andere niet. Nieuw behang is iets anders dan een nieuw haarkleur. Een nieuwe haarkleur is iets anders dan ‘s ochtends gaan hardlopen/joggen, en ‘s ochtends gaan hardlopen/joggen is weer iets heel anders dan beslissen dat je je voedingsgewoontes verandert of een nieuwe sport begint.

We hebben dus: Doen doen doen, met mate en change your mindset (en van alles er tussen in).

Deze reeks van berichten, die vallen onder ‘Verbeter jezelf door verandering’, zal hierna over theoretische voorbeelden, praktische valkuilen, persoonlijke anecdotes en gezamenlijke acties gaan.